Nieuwsbrief van Watererfgoed Vlaanderen - extra nummer Lillo Waterdorp - juni 2011


Lillo Waterdorp op 10 juli 2011: Vlaanderens meest relaxte havenfeestje
Inschrijven

Lillo Waterdorp en Lillo Boekendorp: Vlaanderens meest relaxte haven- en boekenfeestje 
Op 10 juli 2011 organiseert Watererfgoed Vlaanderen van 10 tot 17 u een havenerfgoedfeestje met:
 • een eenmalige tentoonstelling over de 'Douanepost van Lillo op de Schelde' in het beschermde Tolhuisje, met douaniers in historische uniforms (organisatie: Archief en Museum Douane en Accijnzen i.s.m. Het Tolhuisje)
 • erfgoedtrips 'Lillo en de Schelde': geleide wandeling met Werner Bril en/of boottocht met een historische mosselschuit op de Schelde met Prof. Eric Van Hooydonk
  Vertrekuren:
  11u00 wandeling + aansluitende boottocht (volzet)
  13u00 boottocht (zonder wandeling)
  14u00 wandeling + aansluitende boottocht met havenschepen Marc Van Peel (volzet)
  15u00 wandeling (zonder boottocht)
 • theater- en muziekanimatie over het poolschip Belgica en matroos Jan Van Mirlo door Henk Mesuere om 11u30 en 14u30
 • stands over Vlaams haven- en scheepvaarterfgoed met info, boeken en gadgets van o.a. Belgica Genootschap, The New Belgica, Uitgeverij Pandora, Scheepvaartmuseum Baasrode, Tolerant, Ruimschoots, De Crangon, Belgische Marine Schilders, Scheepsbouwmodelclub Antwerpen, Eugeen Van Mieghem Museum, Koninklijke Belgische Redersvereniging, Promotie Binnenvaart Vlaanderen, Op Stoapel, Vrienden van het Nationaal Scheepvaartmuseum, Zuiderpershuis, OpenZuidOpen, Havenbedrijf Antwerpen, Stad Antwerpen en Watererfgoed Vlaanderen. Op de stand van Watererfgoed Vlaanderen is nog ruimte voor promotiemateriaal van onze leden.
 • info en gloednieuwe maquettes over de herbestemming van de Oostendse Visserijhaven en de heropening van de Antwerpse Zuiderdokken
 • oude boten in het haventje en aan de Scheldesteiger en ship spotting aan de Schelde
 • havenkantine bij de jachtclub Scaldis en zeemansmuziek.

Lillo Waterdorp wordt georganiseerd samen met Lillo Boekendorp, de grootste Vlaamse openluchtmarkt voor tweedehandse boeken.
Een uniek dagje ontspannen tussen oude boten en oude boeken!

Terug naar top


Benoeming van ereleden van Watererfgoed Vlaanderen vandaag vrijdag 8 juli 2011

Op vrijdag 8 juli 2011 om 20u00 huldigt Watererfgoed Vlaanderen in Het Landshuis te Lillo in aanwezigheid van o.m. Antwerps cultuurschepen Philip Heylen en districtsburgemeester Marcel Bartholomeeusen 10 ereleden uit de beleids-, erfgoed-, cultuur-, bedrijfs- en wetenschapswereld die voor het behoud en de valorisatie van het Vlaamse watererfgoed uitzonderlijke verdiensten hebben. Media is uiteraard welkom!

Terug naar top


Inschrijven
Klik hier als je Getijden niet rechtstreeks ontving maar vanaf nu een kosteloos abonnement wil.

Terug naar top


Watererfgoed Vlaanderen verenigt en verdedigt al het nat en droog watererfgoed in Vlaanderen (meer dan 80 organisaties actief rond historische schepen, scheepvaart- en havenmusea, watermonumenten, watertradities, -kunst en -cultuur, toeristische en commerciële dienstverleners i.v.m. watererfgoed, experten, onderzoekers en liefhebbers). De koepel ijvert voor het behoud en de valorisatie van alle watererfgoed in Vlaanderen, voor de versterking van het waterbewustzijn van de Vlaming en voor de internationale uitstraling van Vlaanderen als baken van scheepvaart-, haven- en watercultuur.
vzw Watererfgoed Vlaanderen, Scheepswerven Baasrode, St.-Ursmarusstraat 141, 9200 Baasrode,
www.watererfgoed.be, secr@watererfgoed.be