Extra Getijden - Belgian Boat Show 2012 - januari 2012


Inschrijven

Watererfgoed laat van zich horen tijdens de grootste Belgische watersportbeurs

De koepelorganisatie Watererfgoed Vlaanderen maakt het gamma van watersport, waterrecreatie en watertoerisme op de Belgian Boat Show compleet met een watererfgoedstand van meer dan 200 vierkante meter, 21 standhoudende verenigingen en een grootscheeps evenementenprogramma. Watererfgoed stelt in première de online toeristische Watererfgoedgids voor en blikt vooruit naar de komende gemeente- en provincieraadsverkiezingen met een Lokaal Watererfgoedmanifest 2012 en een politiek debat op zaterdag 11 februari 2012. Op de stand van Watererfgoed Vlaanderen vinden boeiende demonstraties plaats zoals het maken van houten mastkralen (rederij Tolerant) en het breien van garnaalnetten (NAVIGO) en voorts lezingen (bijv. over de Doelse Kogge), een verteltheater rond de Belgica en heel wat andere animatie.

Groot Watererfgoeddebat naar aanleiding van provincie- en gemeenteraadsverkiezingenAls onafhankelijke gesprekspartner voor de overheid organiseert Watererfgoed Vlaanderen op zaterdag 11 februari om 14u30 een Groot Watererfgoeddebat waar provinciale en lokale beleidsmakers discussiëren over de prioriteiten in het scheepvaart-, haven- en watererfgoedbeleid tussen 2013 en 2018. Deelname is reeds toegezegd door Peter Dedecker (Gent), Antoine Denert (Kruibeke), Christophe Peeters (Gent), Karlijn Deene (kabinet Minister Bourgeois) en Patrick Viaene (voorzitter Steunpunt voor Industrieel en Wetenschappelijk Erfgoed). Ook verwachten we nog belangrijke mandatarissen uit Antwerpen en West-Vlaanderen. Alle deelnemers ontvangen een exemplaar van het Lokaal Watererfgoedmanifest 2012, een inspiratiebron en werkagenda voor alle lokale mandatarissen. Om 15u15 biedt Watererfgoed Vlaanderen aan haar leden en alle geïnteresseerden een natje en een droogje aan tijdens een speciale watererfgoedreceptie. We schenken het nieuwe Belgica-bier, een diepambere Indian Pale Ale met een maritieme historie. Het aantal deelnemers is beperkt: de eerste 50 inschrijvers ontvangen een vrijkaart ! Wees er dus snel bij en stuur een mailtje naar secr@watererfgoed.be.
  • Programma, standhouders en wegbeschrijving: www.watererfgoed.be
  • Plaats: Flanders Expo, Hal 4, Stand 4120
  • Politiek watererfgoeddebat en openingsreceptie: zaterdag 11 februari om 14u00 (zelfde stand)
De stand en het programma worden actief ondersteund door Heroes 2C en VDAB.

Inschrijven
Klik hier als u Getijden niet rechtstreeks ontving maar vanaf nu een kosteloos abonnement wil.

Watererfgoed Vlaanderen verenigt en verdedigt al het nat en droog watererfgoed in Vlaanderen (meer dan 80 organisaties actief rond historische schepen, scheepvaart- en havenmusea, watermonumenten, watertradities, -kunst en -cultuur, toeristische en commerciële dienstverleners i.v.m. watererfgoed, experten, onderzoekers en liefhebbers). De koepel ijvert voor het behoud en de valorisatie van alle watererfgoed in Vlaanderen, voor de versterking van het waterbewustzijn van de Vlaming en voor de internationale uitstraling van Vlaanderen als baken van scheepvaart-, haven- en watercultuur. vzw Watererfgoed Vlaanderen, Emiel Banningstraat 21, 2000 Antwerpen, www.watererfgoed.be, secr@watererfgoed.be