Extra Getijden - Lillo Waterdorp op zondag 12 augustus 2012


Inschrijven

Lillo Waterdorp op zondag 12 augustus 2012: programma nog verder aangevuld
Op zondag 12 augustus 2012 verwachten we je in Lillo met de hele familie voor een heerlijk dagje oude boten, oude boeken, water, groen en natuurlijk zon. Lillo Waterdorp wordt ook dit jaar het meest relaxte havenfeestje van Vlaanderen. Er is een gevarieerd programma met een vloot historische schepen, rondvaarten, vijftien informatiestands over scheepvaart-, haven- en ander watererfgoed, demonstraties en workshops, en unieke muziek- en toneelvoorstellingen. We konden ook de meer dan een eeuw oude Belgische klipper T'ai strikken, die met de historische Belgische mijnenveger Bernisse en de Zeeuwse klipper Avontuur zal aanmeren aan de Scheldesteiger. De lijst van standhouders op onze watererfgoedmarkt aan het haventje is ondertussen aangevuld met de Vrienden van het Nationaal Scheepvaartmuseum en de Antwerpse Jachtclub SRNA, wat het totaal op liefst 15 stands brengt. Je vindt een zee van informatie, boeken, workshops en demonstraties over scheepvaart-, haven- en ander watererfgoed. Vergeet ook de tentoonstelling van marineschilderkunst in Het Landshuis niet, en natuurlijk de erg leuke tweedehandsboekenmarkt Lillo Boekendorp, die doorgaat op dezelfde dag ! Het volledige programma van Lillo Waterdorp vind je op onze speciale webpagina.

Terug naar top


Wie heeft maquette van Congoboot m/v Charlesville of zusterschip ?

Op onze stand besteden we speciale aandacht aan de laatste Congoboot Charlesville, die nu onder de naam Georg Büchner verkommert als jeugdherberg in het Duitse Rostock. Dankzij de hulp van onder meer Daniel Rom, Helge Seifert, Chris Bryssinckx, het Belgian Ships Archive en het Archief van de Compagnie Maritime Belge kunnen we je zondag 12 augustus unieke documentatie tonen. Maar we zijn nog steeds op zoek naar een maquette van het schip of een zusterschip, om onze stand compleet te maken. Alle hulp is welkom via sita@watererfgoed.be.

Terug naar top


Al onze leden kunnen promo komen maken !
Lillo Waterdorp is voor alle leden een unieke kans om zich voor te stellen aan een breed publiek. Alle gehuurde tentjes zijn volzet, maar we hebben nog enkele tafeltjes over voor wie nog zou willen komen meedoen. Heb je die dag geen mankracht, dan verspreiden we je informatie- en promotiemateriaal natuurlijk op de grote stand van Watererfgoed Vlaanderen.

Terug naar top


Openingsreceptie op zaterdagavond 11 augustus 2012
Op zaterdagavond 11 augustus 2012 bieden we onze leden en contacten en de media een openingsreceptie aan in de Jachtclub Scaldis. We zorgen voor enkele primeurs: de huldiging van nieuwe ereleden wegens hun verdiensten voor het watererfgoed, schitterend nieuws over de laatst toegetreden organisaties en de voorstelling van de online Watererfgoedgids door onze medewerkster Sita Vreeling. Havenschepen Marc Van Peel zal spreken over de haven van Antwerpen en haar erfgoed. Deelname is voorbehouden aan genodigden, maar als er plaats overblijft verwelkomen we graag andere geïntereseerden die zich vooraf aanmelden.

Terug naar top


Inschrijven
Klik hier als je Getijden niet rechtstreeks ontving maar vanaf nu een kosteloos abonnement wil.

Terug naar top


Watererfgoed Vlaanderen verenigt en verdedigt al het nat en droog watererfgoed in Vlaanderen (meer dan 100 organisaties actief rond historische schepen, scheepvaart- en havenmusea, watermonumenten, watertradities, -kunst en -cultuur, toeristische en commerciële dienstverleners i.v.m. watererfgoed, experten, onderzoekers en liefhebbers). De koepel ijvert voor het behoud en de valorisatie van alle watererfgoed in Vlaanderen, voor de versterking van het waterbewustzijn van de Vlaming en voor de internationale uitstraling van Vlaanderen als baken van scheepvaart-, haven- en watercultuur.
vzw Watererfgoed Vlaanderen, Emiel Banningstraat 25, 2000 Antwerpen, T +32 3 216 92 26, E sita@watererfgoed.be